djali_header.jpg

Träning

 Vår helt nya gård och träningsanläggning strax utanför Sjöbo håller på att växa fram. Den beräknas stå helt klar under första halvåret av 2018 men redan nu finns vi på plats där med hästarna som är 3 år och äldre. 

När allt är klart kommer här att finnas en 1200m rundbana med tävlingsmaterial som underlag. En raksandbana på ca 650m och en slinga på ca 1,6km. Hela anläggningen ligger på sandmark med bra dränering och vi jobbar mycket med utedrift på hästarna. De har stora hagar med vindskydd och de mår bra av att kunna röra sig fritt dygnet runt. 

Vi tullar inte på kvaliteten! Varken på foder, hö, vatten, utrustning, täcken, hovvård eller t ex hagstaket. Hela flödet måste genomsyras av ett hållbart och långsiktigt tänkande.

Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk, det måste man tänka på.

 

 

 

 Våra unghästar finns än så länge i Malmö. Men skrittavstånd från gården i Kvarnby når vi  Jägersro. En komplett anläggning som är en av de bästa i Sverige med oändliga möjligheter. Förutom tävlingsbanan som är öppen för träning 6 dagar i veckan finns även:

* Milebana (1609m)
* En snabb rakbana på 700m
* Styrkebana, djupsand med lutning, 800m
* Kuperad motionsslinga med sand i lummig miljö på 2km

 

Vi har även tillgång till galoppens träningsbanor för ridträning.

Alla träningsbanor är öppna alla dagar i veckan och prepareras flera gånger per dag mån-lör.

Hästarna står i ett fint, luftigt stall med ny inredning och kameraövervakning dygnet runt samt tillgång till vakthund.

Många hagar, flera med vindskydd så man kan ha hästar ute dygnet runt om så önskas. 

På gården finns tillgång till solarium med vibrationsgolv, skrittband, både med vatten eller utan samt en 8-hästars walker .