121124_07_31_header.jpg

Tränarrapport Dracula Hornline

170802

Viktig information till delägare i Dracula Hornline:

Villkoren för de utsålda andelarna i tävlingsrätten i Dracula Hornline sträcker sig till 6-årssäsongens slut, dvs nästa år också. Hästägare från nysatsande travlandet Ryssland har visat intresse för Dracula och också kommit med ett seriöst och relevant bud som jag har accepterat.

Jag resonerar som så att Dracula har visat att han har kapacitet men konkurrensen är väldigt tuff här nere i södra Sverige och hårdnar ju mer pengar han springer in och jag kan inte lova att han kommer att springa in mer pengar än det vi får betalt vid en försäljning nu.

Jag kan förstå att det är lite tråkigt för Er som har ett genuint intresse för hästen men jag måste också agera företagsmässigt och tänka på vad som är ekonomiskt försvarbart i den här situationen.

Jag har en del kontonummer registerade men eftersom dessa är lämnade för flera år sedan så jag vill inte betala ut några pengar förrän jag fått nya kontonummer så jag vet att pengarna hamnar på rätt ställen.

Maila mig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för redovisning av utbelaning samt meddela mig kontonr.


 

170429

Lätt seger för Dracula på Åby. 1.15,3 över 2640m volt är helt ok och det var med gott om krafter kvar. Har inte än bestämt nästa uppgift men han står ju bra till i Klass II på V75... Glöm inte att skaffa Travappen på din mobil så att du kan se uppdateringar på träningsrundor varje vecka.


 

170216

Vi uppdaterar varje vecka Draculas träningsrundor på Travappen, därför har informationsflödet här minskat. Men Dracula ska i alla fall starta på tisdag 21/2 på Jägersro. Han känns fin i träningen och jag hoppas att han kan hålla sig i skinnet i starten nu. Vi fick springspår 6 på 20m tillägg med bara 9 andra hästar med i loppet. 20 000kr i förstapris.


161204

Dracula tränar på efter ett schema som består av ridning, galoppintervaller i djupsand varvat med jobb framför vagn och vattenbandsträning. Jag är faktiskt mycket nöjd med honom för dagen men jag har inte någon tävling i sikte än. Vill nog köra ett provlopp eller banjobb först innan det blir skapt läge igen. Återkommer direkt när jag har bestämt datum för det.


161029

Det var en reaktion i bakbenet som Dracula ådragit sig men långt ifrån så allvarlig som jag först befarade. Han får träna på lite försiktigt tills vi ser att det stabiliserat sig. Jag kan inte säga hur lång tid det tar innan han är tillbaka på banan utan det får hästen avgöra, men när jag känner att det verkar bra blir det förmodligen ett provlopp innan det blir start igen. 


161014

Jag var inte helt nöjd med Dracula i onsdags. Han tappade visserligen en hel del på galoppen efter 200m men jag tycker ändå att han inte motsvarade mina förväntningar. Förklaringen kom dagen efter. Han var då svullen på insidan av vänster bakben och det ser tyvärr ut som en allvarligare skada i form av en blödning i gaffelbandet men han ska kollas upp av veterinär när det akuta skedet av skadan med svullnad har lagt sig en aning.


161008

Dracula ska starta på Jägersro på onsdag 12/10. Han fick tyvärr spår 5 i voltstart vilket inte var speciellt bra, jag taxerar chansen för felfri avgång till 50%. Formen känns annars god så utan galopp kan han dyka upp på en plats.


160922

Dracula gick ett fint provlopp idag. Jag ville testa honom i voltstart eftersom han inte gått iväg felfritt de senaste gångerna han startat med det. Jag har ett lopp i sikte på Jägersro i mitten på oktober åt honom och det är voltstart i det.

Han skötte sig väldigt fint i starten idag och är först över mål:

Klicka här för att se provloppet!


160913

Dracula fick äntligen vinna förra veckan i Kalmar. Segertiden blev 1.16,7a över 2640m och han fick 10 000kr för besväret eftersom det handlade om breddlopp. Han gjorde det med säker marginal men i inte helt fläckfri aktion. Det såg nog dock värre ut från sidan för när man sitter bakom känns det ganska säkert. Han har vaccinerats efteråt och fått tagit det lite lugnt av den anledningen men tränar som vanligt imorgon igen.


 

160901

Dracula fick spår 12 bakom bilen i Kalmar. Inte någon höjdare men jag känner mig inte chanslös om han sköter sig. Har känts fin i träningen efter provloppet.


160825

Dracula gick provlopp idag. Sprang 1.14,0 1640m med bilstart. Är inte helt klockren i svängarna men jag ska försöka balansera upp det till Kalmar-starten.

Klicka här för att se provloppet!


160821

Eftersom Draculas poäng inte räckte för att komma med på Vaggeryd så anmäler vi till Kalmar den 5/9. Ett breddlopp över 2640m autostart.


160814

Dracula gjorde en bra upphämtning efter en onödig startgalopp på Tingsryd sist. Vi provar starta på Vaggeryd 22/8.


160720

Dracula var trea idag på Karlshamnstravet. Han hade problem med de snäva svängarna och galopperade i sista sväng men kunde reparera snabbt. Utan galoppen hade vi vunnit loppet. 

160709

Dracula kändes inte riktigt bra efter provloppet och jag bokade därför in honom hos veterinären igen och fick åtgärdat lite småfix. Han är åter i full träning men jag har inte än sett ut något nytt lopp, men det närmar sig.


160616

Dracula gick ett provlopp i torsdags i förra veckan på ett bra sätt. Han har spår 4 bakom bilen.

Klicka här!


160608

Har inte varit 100% nöjd med honom och så jag la om träningen lite grann. Ska gå ett banjobb imorgon så får jag avgöra därefter vad som händer härnäst.


160515

Dracula Hornline har varit hos veterinären efter förra starten och blivit behandlad. Han tränar för fullt igen och beräknas vara startklar om ca 14 dagar.


160417

Dracula Hornline var urusel idag och inte alls att känna igen från förra starten för 11 dagar sedan på Jägersro då han klättrade i ryggar över mål med krafter kvar. Svårt att säga orsaken men det kan vara allergin som spelade honom ett spratt idag. Den regnkladdiga och undertill hårda banan missgynnade honom visserligen också men inte så mycket kan jag tycka. Kanske var det en kombination av dessa faktorer.


160415

Dracula Hornline startar på nytt i Mantorp på söndag. Fick spår 7 bakom bilen över 2140m och motståndet ser lite enklare ut än senast. Tycker att han står på tur för seger.

Jag har dock tråkiga besked gällande Celine Sisu. En skada har tyvärr satt stopp för tävlingskarriären och hon går till avel.


160406

Dracula Hornline gjorde ett mycket fint lopp ikväll och slutade trea men det hade kunnat bli bättre än så med en lucka i tid. Snabb från start till ledningen och släppte till favoriten men fick tyvärr aldrig fritt spurtutrymme. Tiden blev fina 1.15,1a över 2140m.


160329

Dracula Hornline tränar fint och planen står fast, han är anmäld till lopp på Jägersro 6/4.

Celine Sisu är det dock inte så bra med för dagen, det är höger framknä, som vi behandlat tidigare, som är problemet. Vi får avvakta lite.


160323

Trots ändringar i utrustningen blev Dracula Hornline för ivrig i starten från snävt spår och kastade sig i galopp. Kändes väldigt fin annars efter galoppen. Anmäls till Jägersro den 6/4, då blir det bilstart istället.


160316

Dracula Hornline blev för ivrig i starten från lite snävt andraspår och galopperade direkt. Han startar på tisdag igen i lopp 8.

Celine Sisu har inte känts riktigt bra i träningen och jag valde därför att plocka bort henne från tilltänkt lopp nu på tisdag. 


160313

Dracula Hornline startar igen på Jägersro på tisdag från spår 2 i lopp 10. Jag kommer att rycka alla fyra skor och det tror jag kommer att göra en stor skillnad till det bättre.

Celine Sisu är anmäld till ett lopp på Jägersro den 22/3. Tränar på normalt mellan starterna.


160303

Årsdebuten för Celine Sisu resulterade inte i några prispengar men jag var ändå nöjd med henne. Det var bättre tryck i henne och hon kändes fräsch och fin även om det av förklarliga skäl blev mjölksyra till slut. Hon tog ledningen ganska enkelt och jag hade gärna släppt ledningen men ingen kom fram och anmälde sitt intresse att ta över. Hon låg på lite första varvet och slösade lite krafter men som sagt i det stora får hon godkänt. Siktar på att hitta en lämplig uppgift åt henne om ca 3 veckor.

För Er som undrar om utskick av andelsbevis på Dracula så ska vi snart dra igång med det, så håll ut!


 

160225

Det blev en ny pallplats för Dracula Hornline. Fick en invändig (3:e och 4:e inner) resa där ledaren höll ett väldigt lågt tempo på loppet. När jag väl kunde backa mig ut var farten mer uppskruvad och det var det svårt att ta in alla längder till tätduon även om Dracula spurtade mycket bra över upploppet. Han startar igen den 15/3 på Jägersro om allt känns som det ska.

Celine startar på Jägersro på onsdag i nästa vecka. Spår 6 i lopp 5. Klicka här för att läsa programmet.


 

160217

Dracula Hornline startar på Jägersro 23/2. Han står på 20m tillägg i lopp 1.

Celine Sisu planeras det start för den 2/3 på Jägersro. Ett stolopp över 2640m auto där de har tjänat max 135 000kr.


 

160212

Dracula Hornline tog en andraplats ikväll på Kalmar från ledningen. Har inte riktigt förstått vad det hela går ut på än, han drog inte en suck efteråt i stallet. Tiden blev 1.18,2 och andraplatsen betalade 7 500kr. Vi letar ny uppgift inom lämplig tidsintervall.


 

160210

Celine Sisu gick ett jättefint jobb på Jägersro igår efter 1.17,5 1600m. Går nog något mer jobb innan det blir dags för årsdebut.


 

160208

Dracula Hornline startar på Kalmar 12/2 i lopp 1 från springspår 7. Ska kunna ha en bra chans att kunna vara på plats igen.

Celine Sisu går jobb på Jägersro imorgon tisdag.


160125

Det blev en tredjeplats för Dracula Hornline i debuten ikväll på Halmstad, en halv längd från vinnaren och några futtiga centimetrar från andraplatsen. Tiden blev 1.18,4 och tredjeplatsen gav 4 400kr. Hästen fick ett perfekt lopp. Från början på innerspår och sedan hittade han ut i andra utvändigt och fick sitta kvar där till upploppet och avslutade mycket fint på en lite sugande men, med tanke på förutsättningarna, fin bana. 


160120

Dracula Hornline startar på Halmstad på måndag den 25/1. Från spår 8 i lopp 1. Ett lite tråkigt läge men samtidigt kan det bli en snäll resa så här i tävlingsdebuten.

Celine Sisu fick lite bakslag och kändes lite sämre igen i första jobbet hemma efter banjobbet och jag har lagt om lite i träningen efter det.


160105

Dracula Hornline och Celine Sisu gick fina banjobb idag innan tävlingarna. Dracula gick1.19 1640m i tredje heatet mycket lätt tillsammans med jämnårig kamrat. Celine gick1.22 1640m i tredje heatet tillsammans med en tvååring i första skarpare jobbet efter behandling. Båda hästarna gjorde det riktigt bra! 

Celine har jag ännu inga planer för vad det gäller start men med Dracula sneglar jag åt tävlingsdebut för i slutet på januari om allt går som det ska. I samband med att Dracula då står på startlinjen för första gången stänger också andelsförsäljningen på honom. Så passa på köpa någon andel innan det är för sent...


 

151210

Dracula Hornline klarade sitt kvallopp galant på 1.19,9. Vi trimmar på ett tag till och siktar på start i januari-februari.

Se kvalet här! Startar från spår 3 på första volten.

Celine Sisu besökte veterinären igår. Han hittade några mindre saker som hon fick behandling för. För övrigt tyckte han att hon var mjuk och spänstig. Hon får en lite paus nu så att behandlingen får göra sitt.


 

151207

Celine Sisu kändes inte riktigt bra i det sista jobbet och är därför struken. Hon får kollas upp lite hos veterinär. Dracula Hornline däremot känns mycket fin och det ska bli kul att kvala in honom.


 

151203

Celine Sisu startar i lopp 5 från ett tråkigt spår 8 bakom bilen över kort distans på Jägersro 8/12. Dracula Hornline går kvallopp från spår 3 kl:17:50 samma kväll.


 

151127

Celine Sisu gick ett lugnt banjobb i tisdags innan tävlingarna på Jägersro och allt verkar fortsatt bra med henne. Hon kommer att anmälas till lopp på Jägersro 8/12. Samma dag kommer Dracula Hornline att gå kvallopp.


 

151126

Mycket fint provlopp av Dracula Hornline idag från spår 1! Nu är han kvalklar! Klicka här.


 

151125

Imorgon 26/11 går Dracula Hornline provlopp på Jägersro kl.11:00.


 

151117

Dracula Hornline gick ett jättefint jobb på Jägersro ikväll. Hans utvecklingskurva går faktiskt raskt uppåt för tillfället och han har verkligen "vaknat till". Fortsätter det i samma positiva linje är det inte så långt ifrån kval.

Celine Sisu fick en fin andraplats på Jägersro förra veckan. Hon har inte så mycket speed i kroppen men håller samma fart hela loppet och fick utdelning på det genom ett andrapris värt 25 000kr. Tiden blev 1.16,0 över distansen 2140m med voltstart. Jag har inte sett ut någon ny uppgift för henne.


 

151110

Celine startar ikväll på Jägersro. Jag tyckte att hon var förbättrad sist och det hade varit roligt att prova henne i ledningen idag om vi kommer dit.

Dracula har börjat träna igen och har inte ont i sin has längre.


 

151027

Celine gick ikväll nytt rekord med 1.13,7a över 1640m på Jägersro. Hon gjorde det riktigt bra från dödspositionen och slutade 4:a i mål. Hon fick 12 500kr för besväret.

Dracula var med sin onda has hos veterinären i onsdags i förra veckan och fick den åtgärdad. Han är pigg och glad och snart också smärtfri.


 

151020

Celine Sisu fick inga pengar med sig igår. Hon orkade helt enkelt inte hänga med i det tuffa tempot men kändes för övrigt fräsch och fin.

Dracula Hornline har fått en s k harhas på vänster bakben. Det är inget ovanligt, åtgärdas enkelt och konvalecenttiden är inte särskilt lång men orsakar hästen smärta och obehag om det lämnas utan behandling. Han kanske behöver stå över hårda jobb i 14 dagar och är sedan tillbaka i full träning igen.


 

151014

Celine Sisu fick spår 10 bakom bilen på måndag. Banprogram ser du här.


 

151006

Dracula Hornline gick idag ett fint jobb på Jägersro innan tävlingarna. 1.22,5 första varvet med 1.19,5 sista 500m över 1600m. Han kommer träna på 2 veckor till hemma och sedan planeras provlopp (troligtvis den 22/10) innan det blir tal om kval. 

Celine Sisu kommer att anmälas till Halmstad den 19/10. Ett 3-åringslopp över 2140m med bilstart. Börjar vara laddad hemma i träningen.


 

150922

Det blev en 5:e plats för Celine Sisu ikväll efter lite strul i starten där hon tappade position pga att hästen framför galopperade. Gick sedan på innerspår loppet igenom och fullföljde till en maxplacering. 8 000kr intjänat och tiden blev 1.15,6a.

Dracula Hornline börjar få upp farten och jag var återigen nöjd med banjobbet trots att han ville springa hem i stallsvängen med galopp som resultat. 


 

150922

Celine startar ikväll på Jägersro i ett treåringslopp från spår 9 bakom bilen. Allt har funkat bra i träning och vi ska se om hon inte kan knipa en pallplats med lite klaff på loppet.

Dracula får följa med in på Jägersro och gå ett jobb innan tävlingarna ikväll. Allt och varit bra i träningen med honom också.


 

150905

Jag var faktiskt riktigt nöjd med Draculas banjobb i tisdags. Han har ett lite avvikande rörelsemönster med sitt högra bakben, en sk spattrörelse, som också t ex Raja Mirchi hade, men i takt med att han blir starkare så klarar han av att reda ut det i högre farter också. Han gick 1.26 första varvet med galopp på vägen och 1.20 sista 500m. Klart positivt!


 

150831

Imorgon bitti, 1/9, går Dracula Hornline jobb på Jägersro.


 

150828

Celine Sisu 3:a ikväll på nytt rekord över distansen, 1.16,3, efter ett perfekt lopp i andra utvändigt. Fick bara stryk av två mycket bra hästar. Prispeng: 7 000kr.


 

150824

På fredag startar Celine Sisu i Kalmar, (ladda hem program här). Ett 3-åringslopp där hon fick spår 1 på 20m tillägg. Möter några tuffa hästar men jag tycker ändå att det ska bli spännande och se om hon har gått framåt ytterligare styrkemässigt och är mer än nöjd om hon kan vara 3:a 4:a.

Dracula Hornline fortsätter att träna på bra på rakbanan. Han har börjat att ta i lite själv nu från att ha varit ganska lat tidigare. 


 

150815

Celine Sisu har jag inte sett ut någon ny uppgift för än men det dröjer inte så länge till. Hon tränar fint i sanden men kan förbättra sig ytterligare styrkemässigt.


Celine inför förra starten på Jägersro

Dracula Hornline har jag börjat köra igen efter en lång träningsperiod med bara ridträning och det var ett positivt överraskande. Det känns att han tagit till sig träningen och stärkt upp sig. Han kommer att gå några pass till på rakbanan för vagn och sedan är det dags för test på banan.


 

150723

Det blev startgalopp för Celine Sisu i tisdags på Jägersro och den får jag ta på mig själv eftersom jag manade på henne lite för tidigt efter att starten gått. Jag var ändå nöjd med henne för övrigt efter galoppen, hon var lugnare och kändes starkare än tidigare så vi är rätt på det med träningen.


 

150715

Celine Sisu startar på Jägersro 21/7 i ett lopp för 3-åriga ston. Hon har tränats i galoppintervaller nu sedan sista starten och det har fungerat bra. Ska bli spännande och se om det märks någon skillnad i lopp. 

Dracula Hornline. Allt bra i fortsatta galoppintervaller. Börjar närma sig att testas av på Jägersro. Återkommer närmare om när.


 

150630

Celine Sisu 4:a på 1.16,5 ikväll på Jägersro. Det gav en prissumma på 5 700kr.

Hon hade inte sin bästa dag och med facit i hand blev det lite tätt mellan starterna även om det inte känts något i lättare träning mellan starterna. Hon blev också lite vinglig, spänd och osäker utan det helstängda huvudlaget. Hon kommer få en lite pust från tävlandet nu och börja gå galoppträning under sadel i sanden. Hon behöver stärka upp sig ytterligare eftersom hon fortfarande inte riktigt klarar av sitt stora steg.


 

150624

Celine Sisu startar på Jägersro 30/6 i ett 3-åringslopp för ston över medeldistans och 30 000kr i förstapris.

Dracula Hornline är nu uppe i 5 galoppintervaller i den tunga sanden och gör det bra. Det ska bli kul och testa honom för vagn sedan och se hur han utvecklats, men det dröjer än en liten tid innan jag gör det.

 


150623

Celine Sisu gjorde ett godkänt lopp igår. Vi hamnade i tredje invändigt från innerspåret bakom bilen och tyvärr tröttnade hästen i ledningen helt halvvarvet från mål och drog oss sist i fältet. Hon avslutade bra ändå i skymundan.

 


150613

Ändrade planer för Celine Sisu, hon anmäls till Halmstad 22/6 istället.

 


150607

Celine Sisu gjorde en fullt godkänd årsdebut igår på Kalmar. Jag trodde på förhand att hon skulle kunna en 1.14-tid på distansen och att det skulle kunna räcka till för att kunna vara med och slåss om segern om allt flöt på. Hon gick 1.14,2a och det räckte "bara" till en 5:e plats. Vinnaren gick osannolika 1.12,7a, något man inte hade kunna lista ut på förhand. Jag är nöjd med min häst och hon startar mest troligt på Kalmar igen den 21/6 om inget oförutsett inträffar.


 


150531

Planerad årsdebut för Celine Sisu på lördag den 6/6 på Kalmar. Ett 3-åringslopp för ston med högst 75 000kr intjänat. Distansen är 1640m med bil och förstapriset är 50 000kr.

Dracula Hornline har nu gått två pass med galoppintervaller och dressyrträning där emellan och det funkar jättebra!


 

150520

Celine Sisu gick nytt banjobb på Jägersro igår efter 1.19,3 1600m i tredje heatet, ganska lätt utvändigt om stallkamrat. 

Dracula Hornline har jag bestämt att vi ska rida in och han ska börja gå galoppintervaller i sanden.

 


150507

Båda hästarna befinner sig nu på Skönabäcks Säteri och har kommit väl till rätta. Dracula Hornline har gått första jobbet på rakbanan och det funkade fint. Han har en fin fysik och ligger så lågt som 25 i vilopuls.

Celine Sisu gick banjobb i tisdags och joggade 1.20 1600m. Var riktigt fin. Ska gå ett provlopp innan det är dags för årsdebut.


 

150317

Celine Sisu har vuxit två centimeter under vintern och mäter nu 160cm i manken. Hon har även lagt på sig lite mer massa vilket ju också var förhoppningen. Hon har tränat i djupsanden nu i ca 3 veckor och hon känns mycket fin och stark. Kommer att gå banjobb nästa vecka och planeras starta under april månad.


Celine närmast i bild

Dracula Hornline tränar också på fint och det är snart dags för ett banjobb även för honom. Han har några trivselkilon på magen, eftersom han är ett matvrak utan dess like, men de är på väg att bantas bort. Han är annars blank och fin och verkar trivas med livet.


Dracula i dagens lite snabbare intervaller på rakan

 


150204

Celine Sisu går tung styrketräning för dagen och förbereds inför treåringssäsongen. De starter hon gjort som tvååring har gjort att hon fått rutin som hon kommer att ha nyttan av. Hon sköter sig bra i träningen och det ska bli spännande att få börja starta henne igen under våren och mäta henne mot kullkamraterna. Det är en liten dam som har ganska bestämda åsikter om saker och ting på hemmaplan men när hon kommer på tävling är hon fokuserat och snäll som ett lamm nästan.

Dracula Hornline går också tyngre styrketräning i tryckvagn och jobbar på som planerat. Några allergisymptom har inte visat sig fortfarande så behandlingen, som tar slut i mars, verkar vara lyckad. Han är fortfarande lugn, cool och väldigt snäll och behaglig trots att han är hingst.

 

Dracula är den mörkare och Celine den ljusare

 


141225

Sista starten som tvååring för Celine Sisu slutade med ännu en rekordsänkning när hon slutade 4:a på Åby på fina tiden 1.15,3a. Hon kommer nu att få en paus från tävlandet och inleda en intensivare träningsperiod innan treåringssäsongen drar igång till våren.

 


141219

Celine Sisu startar på Åby på Juldagen. Allt väl i träningen efter sista starten.

Dracula Hornline är jag jättenöjd med i träningen. Han har en riktig motor och hjärta och lungor med hög kapacitet. Han går framåt hela tiden och visar fortfarande ett otroligt lugn, men är ändå pigg och lite busig. Glimten i ögat.

 


141210

Fjärde loppet i karriären för Celine Sisu. Bilstart den här gången med spår 11 på Åby. Kom igenom fint från bakspåret men hamnade i dödens med favoriten i ledningen. Höll mycket bra till andraplatsen bakom en överlägsen vinnare med meriter från USA. Nya rekordet för Celine lyder nu 1.16,0a.

 


141125

Celine Sisu gjorde sin tredje start i livet igår på Halmstad. Tyvärr blev det en repris från första framträdandet med galopp i starten från snävt spår. Hon blir spänd i volten och det knyter sig lite för henne när hon ska accelerera iväg då. Hon gick bra efter fel och kom ändå i mål som 5:a på tiden 1.18,8. Ny planerad start om allt är som det ska med henne blir Åby 10 december. Då är det bilstart vilket jag tror ska passa henne bättre.

 


141112

Dracula Hornline har utvecklats starkt sista tiden. Fick sträcka ut 1.26 på rakan förra veckan. Allergivaccinet verkar han fortsatt svara bra på och jag ser väldigt positivt på Dracula både gällande fysiken och mentaliteten.

Celine Sisu känns pigg och glad och planeras starta den 24 november på Halmstad igen.

 


140930

Vi mätte Dracula Hornline idag och han har växt en halv decimeter sedan sist och mäter nu 163cm över manken. Han tränar bra och ligger lågt i puls efter jobben. Fortfarande finns det inte mycket som stressar upp honom, han är lugn som en filbunke.

 


140929

Seger för Celine Sisu på Halmstad. Segertid 1.17,1.

Lite trög ut från springspåret men när hon väl fick upp farten satt hon i ledningen i mitten av första sväng. Fick bestämma i ett lagom tempo men det blev ganska hårt i mål eftersom det kom en vass spurt från häst långt ut i banan och det är svårt för henne att svara på den då hon går med helstängt huvudlag samt bomull och fast huva. Celine gjorde en toppinsats! 


140923

Nytt lopp för Celine Sisu. Halmstad 29/9 lopp 1 nr 7. 

 


140916

Det blev en 6:e plats i debuten på Jägersro på tiden 1.18,3g för Celine Sisu. Hon var spänd som en fiolsträng och galopperade upprepat i starten från ett snävt startspår och tappade säkert 30 meter. I vanliga fall sätter hon inte en fot fel men det är annorlunda när det blir tävling och det är ju en helt ny upplevelse för de här tvååriga hästarna. Man kan inte förutsäga hur de reagerar när det blir allvar för första gången. Sedan var hon lite trög i loppet och det knöt sig lite för henne, nerverna spelade henne ett spratt helt enkelt. Men det kommer släppa med mer rutin.


140911

Celine Sisu startar i lopp 3 på Jägersro 16/9 precis som planerat. Hon fick ett inte helt optimalt spår 4 i volten men hon ska nog reda ut det ändå. I och med att hon nu står på startlinjen kommer andelsförsäljningen på henne att stänga kl.18:00 på tisdag den 16/9.

Länk till banprogrammet

Dracula Hornline jobbar på normalt, han är stark och fin men tränas inte i några högre farter än. Han har börjat få sin allergimedicin, även om vi inte märker några symptom nu (pollen finns det ju inte något av nu och kvalster och mögel exponeras han inte för), och kommer förhoppningsvis inte att bekymras av sin allergi något mer. Medicinen injiceras under huden i små, små doser i intervaller och påverkar inte hans tillstånd i övrigt och han jobbas precis som vanligt.

En efterlysning: Ni andelsägare i Celine eller Dracula som vet med er att ni bytt e-mail sedan ni tecknade er för andelar, vänligen skicka oss er aktuella e-mail. 


140827

Preliminärt datum för tävlingsdebut för Celine Sisu är satt till den 16/9 på Jägersro.

 


140814

På tisdag är det dags för kval för Celine Sisu. Hon har känts fin i träningen efter uppehållet.

Dracula Hornline tränar också fint efter pausen.

 


140804

Dracula Hornline kommer att börja tränas igen imorgon tisdag och Celine Sisu på fredag. Nytt planerat kvaldatum för Celine Sisu är satt till den 19/8 på Jägersro.

 


140722

Vi har fått in ett virus som går hos oss och det var därför som vi fick stryka Celine Sisu från kvalet. Men man ser många strukna hästar på tävlingarna pga halsinfektioner, förkylning och dåliga blodvärden nu så vi är inte ensamma... Och virus är luftburet så man får det när man är på tävlingar t ex.

Det vi skrattar oss lyckliga åt är vår blodprovsmaskin från LifeAssays. Utan den hade vi garanterat startat hästar som inte varit friska då det inte har synts något på dom förövrigt mer än kanske någon dag med ett par tiondelar förhöjd temp. Vi sparar mycket pengar åt Er som hästägare och framförallt så undviker vi onödigt lidande får våra vänner. Blodprovsmaskinen som vi investerat i är lite slarvigt förklarat en motsvarande snabbsänka för människor. Man mäter akutfasproteinet haptoglobin som utsöndras av inflammationstillstånd i kroppen.

Hästarna kommer att få ta det lugnt tills vi ser att värdena är ok igen.
 

140711

Programmet till på tisdag är klart, där kvalar Celine Sisu innan tävlingarna kl.17:00. Klicka här för att ladda hem programmet! Spännande!

Vi har fått tillbaka resultatet på Dracula Hornlines allergitest från Tyskland. Han visade sig vara överkänslig för pollen, mögel och kvalster. Nu är de i full gång med att tillverka ett vaccin specialutformat för just honom utifrån de resultat de fått. Nu märks inte mycket på honom eftersom han går ute dygnet runt och pollensäsongen är så gott som över så han tränar på kontinuerligt.

 


140706

Dracula Hornline tränas kontinuerligt men lite lugnare. Det funkar jättebra och han ligger mycket lågt och fint i puls men vi i samråd med veterinär misstänker att han kan ha någon slags allergi och att det var därför som han hade återkommande bekymmer med halsinfektioner förra sommaren. Ett blodprov är skickat för analys till Tyskland, där ser man om han har någon allergi, vad det är han är allergisk mot i så fall och sedan tillverkas ett slags vaccin utifrån resultatet och hästen ska kunna träna och tävla som vilken annan häst som helst när man börjat ge det.

Celine Sisu planeras kvala den 15 juli på Jägersro om inget oförutsett inträffar. Hon tränar mycket starkt och kommer sannolikt att starta redan nu på sensommaren. Väl på startlinjen stänger andelsförsäljningen på henne.

 


140609

Nytt fint banjobb av Celine Sisu. 1.21 1640m på mycket bra sätt!


 


140601

Dracula Hornline är jag fortsatt nöjd med och han tränar på mycket fint hemma i intervaller. Det är en riktigt stöddig sak men cool lugn och stressar inte upp sig i första taget. Snart tid att åka in på banan igen för jobb.

 


140526

Återigen ett mycket bra banjobb av Celine Sisu - 1.21 1500m med 1.16 som snabbast. Ruggigt fin! 


Celine Sisu tillsammans med stallkamraten Fancy Boko i uppvärmningen


140513

Banjobb för Celine Sisu - 1.22,8 distansen med 1.18 som snabbast. Lätt. 


140429

Celine Sisu gick banjobb i måndags och det blev 1.27 distansen med 1.22 som snabbast. Och det gör hon med lätthet. Dracula Hornline blir det banjobb för i nästa vecka. Han har utvecklats mycket på slutet och springer lätt underkant 1.30 nu.


Celine Sisu har en positiv inställning!

 Dracula Hornline jobbar på fint på rakbanan


140317

Banjobb igen för supertalangen Celine Sisu. Skötte sig återigen mycket bra. Det blåste mycket hård vind idag så det blev ungefär samma tider som vid förra besöket på banan. Inte en fot fel och uppträder mycket moget.

Dracula Hornline fick också känna på banan idag. Också han skötte sig mycket bra även han. Han gick 1.43 på distansen och 1.38 som snabbast. Vuxit ganska mycket på slutet och blir ingen liten häst i slutändan.


                                Dracula Hornline främst                         foto: Jimmy Sterner


 

140228

Celine Sisu var inne för sitt tredje banjobb i måndags och skötte det lika bra även denna gång. Gick 1.34 distansen med 1.28 som snabbast. Hon är som ett lås och gör inga fel, man börjar ha lite att hålla i och hon ligger kloss i ryggar utan protester av stänk eller dylikt. 

Dracula Hornline är nere på 1.45 fart hemma i intervallerna och utvecklas också fint.


Celine Sisu i full fart!

140125

Igår var Celine Sisu inne på Jägersros milebana för att gå sitt första banjobb. Hur stabilt som helst på 1.34 på distansen utan att förta sig det minsta. Bara travade på som en klocka precis som att det här inte alls var något nytt. Mycket bra!

Dracula Hornline fortsätter att gå sina intervaller hemma utan problem och känns fin. Han är en riktig köttbulle men rör sig lätt och fint och är fortfarande lugn som en filbunke. Det finns inte mycket som stressar upp honom.

Tandläkarbesöket den 28/12 resulterade i två borttagna vagntänder på Celine. En vargtand är mycket liten underutvecklad tand utan funktion som sitter i överkäken (oftast) precis framför tandraden med kindtänder, men kan även förekomma på motsvarande ställe i underkäken. En del hästar får inga vargtänder alls. Tanden medför obehag när bettet trycker på den och det är lättast att plocka bort dessa tänder när hästen är 1-2 år, då har vargtänderna inte hunnit bli porösa och är därför enklare att plocka bort hela utan att de går sönder och det riskerar att bli någon rest kvar. Ingreppet är enkelt och tar bara några minuter och läker fint på några dagar. Draculas vargtänder tog vi bort i somras.

131227

Både Dracula och Celine sköter träningen enligt planen. Dracula har fått hålla sig frisk och Celine har inte haft någon sjukdomsperiod än, vilket annars är väldigt vanligt på unghästarna. Celine fortsätter att utvecklas i intervallerna och Dracula ska börja jobbas i intervaller efter nyåret. Dracula är oerhört cool men Celine finns det humör i, precis som man vill att det ska finnas hos stona. De vaccinerades innan jul och har fått ta det lite lugnt efter det och imorgon kommer tandläkaren för halvårskontroll. 

131121

Dracula Hornline fick en litet återfall i sin envisa infektion men verkar nu ha blivit kvitt den helt och han jobbar på positivt och är en riktigt cool kille. Han har börjat att få sträcka ut lite i fartlek. Celine Sisu går sina intervaller och bara dansar fram. Fortsätter att utveckla sin kondition och snabbhet undan för undan. Hon har hållit sig frisk och har än så länge inte behövt stå över något jobb. 

131003

Både Celine och Dracula är fina hästar att jobba med. Dracula har haft en envis förkylning som gjort att han har fått ta det lugnare ett tag men den verkar ha gett sig nu. Han går motion varannan dag och det fungerar utmärkt. Celine har fått tillräckligt med grundmotion nu och fick börja gå sina första lätta intervaller igår, 3 st, och det skötte hon galant! En fartlek (då hästarna får sträcka ut i lite snabbare tempo i 200m) är inlagda i träningsrundorna någon gång i veckan och Celine travar lätt 1.40,0(!) redan nu utan någon som helst ansträngning. Hon är en riktig flygmaskin och rör sig fruktansvärt lätt och effektivt. Eftersom Dracula hade sin förkylning har han inte börjat med det i sitt schemat än men han kommer snart ifatt och får börja sträcka ut han också. Förutsättningarna att de ska kunna starta som tvååringar har inte försämrats så här långt i alla fall, snarare tvärtom.

130717

Hästarna travar nu ca 4 km varannan dag för vagn och sköter sig jättebra. Båda två är riktiga talanger och de utvecklas mycket under den här tiden. De övriga dagarna i veckan går de på skrittbandet en halvtimme och de har musklat sig bra och växer jämt och fint.

 

130519

I torsdags satte vi hästarna i vagn för första gången och det gick jättebra. Båda skötte sig utan anmärkning. Hästarna kommer nu att köras en kort stund varje dag till att börja med för att vänja sig vid vagnen och jag börjar trava med dom imorgon korta bitar i taget.

130507

Idag har vi börjat tömköra hästarna och allt har gått bra. Dracula är helt cool och finner sig i det mesta än så länge medan Celine är lite mer av den försiktiga typen i början men lär sig snabbt.

 


Celine överst och Dracula på den under bilden

 

 


130502

Hästarna har nu varit nere hos oss i 2 veckor och de sköter sig jättebra. Celine Sisu hade en liten förkylning och fick penicillin i 5 dagar men är nu helt frisk. Hon går tillsammans med en kompis och verkar ha anpassat sig bra. Dracula Hornline har 4 andra jämnåriga hingstar att busa med i hagen och han kan verkligen ta för sig.

De har börjat att gå på skrittbandet med sele och huvudlag på sig, detta gör dom 6 dagar i veckan, en liten stund varje gång efter att de blivit ryktade och ompysslade. Båda hästarna känns som trygga och kloka individer.