PEROCHDIXI_header.jpg

Till Start!

Jägersro 2/12

Exquisite Sisu

lopp 5 nr 1, 2140m volt. V75-1

Har egentligen bara bjudit till 100% en gång och då vann han på Solvalla och slog bl a Lucifer Lane. Det är stor valack-varning på den här lufsen om han inte visar bättring nu. Kunnandet har han men han måste bjuda till själv också. Stabil ock kvick iväg, borde få en bra resa och kunna tjäna fina pengar men vinner gör han inte mot de här hästarna.

Önas Nougat & Filur Sisu

lopp 8 1640m auto. Final Svensk Uppfödningslöpning V75-4

Önas Nougat vann sitt kval och jag fick välja spår första av alla. Valde spår 2 för att ha lite mer valmöjligheter. Sist ville jag ta det lugnt från start men det ville inte Nougat så det vara bara att åka med, jag körde ingenting från start utan han skötte det själv. Det var inte problem att sedan släppa ledningen. Jag vill ogärna lägga upp taktiken på förhand men min häst är snabb iväg och kommer att få en bra position oavsett. Hästen har tränat normalt efter kvalet och vi ändrar ingenting utrustningsmässigt.

Filur Sisu kunde inte rå på Smokin Joe i uttagningsloppet, vi har försökt 3 gånger men inte lyckats så här långt. Jag valde mellan spår 5 och spår 9 med honom i lottningen men med tanke på att jag vet vilket rygg han har i starten varde jag spår 9. Filur är väldigt lättkörd och Nougaten lite mer komplicerad därför kör jag honom själv. Att Peter skulle köra Filur bestämdes redan innan uttagningarna och har inget att göra med att han inte vann sitt uttagningslopp. Däremot måste jag säga att Filur känns ruggit fin i träningen! Han har övat på rycktussar och det verkar kunna ge effekt. Magkänslan säger att man inte ska glömma bort Filur...