PEROCHDIXI_header.jpg

ST tjänar pengar på andras olycka?


En man sitter och kör sin bil. Han ligger i vänster fil på den tvåfiliga motorvägen för omkörning av två andra personbilar. På väg upp jämsides med den bakre av dessa två bilar vrider helt plötsligt föraren av denne rakt ut mot mannens bil. Bilarna touchar i varandra och för att undvika en allvarlig olycka måste mannen bromsa och styra sin bil mot mittkonsolen gjord av betong. Den allvarliga olyckan uteblev p g a av mannens sinnesnärvaro och blixtsnabba reaktion men hans bil är totalt förstörd på den vänstra sidan och mannen själv kunde inte jobba mer den veckan p g a hjärnskakning. Föraren, som ju solklart orsakade skadan på mannen och dennes bil, döms av rätten till skadestånd för att vara vållande, p g a oaktsamhet, till personskada och skada på bilen. Skadeståndet ska han betala till staten. Mannen som blivit påkörd får däremot ingenting.

Rättvist? Jaså inte? Men så här funkar det i Svensk Travsport för dagen.

Läs mer...

Generellt barfotaförbud - en skrivbordslösning?

Förslaget att införa ett generellt barfotaförbud och att det skulle vara lika för alla känns åter igen som en skrivbordslösning. Ett förslag skapat av personer utan tillräcklig kunskap och erfarenhet på området. Eller?


 

Läs mer...

Jag satsar på svensk travsport!

Vi svenskar presterar bra på internationell nivå med äldre hästar utan andra hjälpmedel än bra uppfödare, tränare samt havre, hö och vatten. Och vi når en stor del av resultaten baserat på importerat avelsmaterial från USA och Frankrike. 

Läs mer...

Okunskap dödar travsporten?

Svensk travsport behöver en ökad uppfödning för att vi ska kunna bibehålla de antal banor vi har idag och därmed en travsport i hela Sverige.  Björn Damms utredning pekar på vad som bör göras och han visar på en väg att stimulera uppfödningen. Skulle man lyckas stimulera till ökad uppfödning så kvarstår det riktigt stora problemet. Vem skall köpa de hästar som produceras. Vi måste i ännu högre grad stimulera till köp av unghästar som tidigt sätts i träning.  Majoriteten av möjliga köparen vill snabbare ha svaret på vad den inköpta hästen kan prestera på banan än vad som är fallet idag.

Läs mer...

Dags att uppgradera montén!

 

Jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag aldrig har varit någon stor förespråkare av montésporten i Sverige, men man är aldrig sämre än att man kan ändra uppfattning. Och det har jag sannerligen gjort nu!

                             foto: DL Media

 

Läs mer...

Sida 1 av 2