djali_header.jpg

Dixis upprättelse!

Det var många som inte kände igen Dixi Sisu inför och i E3-finalen på Eskilstuna i början av juli. Det som såg så bra ut med lätt vinst i försöket 12 dagar tidigare blev ett riktigt platt fall i finalen. Vi som känner Dixi väldigt väl blev också förvånade, hon har aldrig tidigare försvarat sig med galopp som hon nu gjorde när det närmade sig upplopp. Besvikelsen var naturligtvis stor men nu har vi fått svaret på varför hon uppträdde som hon gjorde.

Två dagar efter finalen fick Dixi för första gången(!) i karriären uppsöka veterinär, där hittades lite småsaker som åtgärdades och hon fick ta det lite lugnt ett tag men när hon skulle gå första snabbjobbet igen var hon fortfarande inte att känna igen. Vid ett nytt besök hos veterinär påvisades en spricka i kotbenet på vänster bakben. Det är inte helt ovanligt att den här typen av skador inte kan ses på röntgen i början av förloppet och vad som orsakat sprickan kan man inte med säkerhet säga men förmodligen har hon vid något tillfälle trampat olyckligt fel alternativt rullat sig i boxen och slagit i sitt bakben.

Det var naturligtvis tråkigt att få beskedet men samtidigt en lättnad att få veta vad som stört henne och vad som gjorde att hon inte kunde göra sig själv rättvisa i E3-finalen, det enda dåliga lopp hon gjort.

Dixi är för dagen vid mycket gott mod och prognosen är väldigt god. Hon kommer med största sannolikhet att bli helt återställd men en längre konvalescenttid är naturligtvis att vänta. 

Sprickan kan ses i kotbenets övre främre del.